Lange Frans

Toen Frans Frederiks in 1997 begon met rappen, was hij 17 jaar oud en zat hij nog op het VWO. Samen met zijn buurjongen Bart Zeilstra vormde hij het duo Lange Frans & Baas B, geïnspireerd door artiesten als Def P en Extince. Het draaide allemaal om plezier, waarbij elke vrije middag werd besteed aan het schrijven van teksten en elke euro aan het professionaliseren van hun zelfgemaakte studio. Vanaf de eeuwwisseling traden ze steeds vaker op en wonnen ze vele prijzen bij talentenjachten, waaronder de publieksprijs tijdens de Grote Prijs-finale in 2001.

In 2003 verscheen hun eerste album 'Supervisie', met daarop de hit 'Moppie' die maandenlang niet van de tv en radio was af te slaan. Het daaropvolgende nummer 'Zinloos' werd zelfs een nummer één hit en was een eerbetoon aan alle slachtoffers van zinloos geweld. De opbrengsten gingen volledig naar het goede doel. In de jaren daarna werden Lange Frans & Baas B nog succesvoller en wonnen ze vele prijzen, waaronder de TMF Award, 3FM Award, Essent Award en Edisons. Hun maatschappelijke single 'Het land van..' werd ook een nummer één hit, en het gelijknamige tweede album was eveneens een succes.

Lange Frans liet zich ook steeds vaker solo zien en werkte mee aan meerdere tv-programma's en radioshows. Zijn solo debuutalbum 'Levenslied' kwam uit via Top Notch, met daarop zijn eerste nummer één hit als soloartiest, 'Zing voor me' met Thé Lau. In de afgelopen jaren bracht hij tracks uit onder zijn eigen label, waaronder het album 'Zwart' en de EP's 'Dominee & Tovenaar' en 'Lente Equinox'. Hij lanceerde ook een spraakmakende podcast genaamd 'Lange Frans de Podcast', met diverse gasten. In het najaar van 2020 besloot YouTube echter het gehele account van Lange Frans te verwijderen.
Artiesten boeken

  Datum

  Tijd

  lf01
  lf03
  lf02
  lf00


  Social media