Jody Bernal

Jody Bernal is geboren op 12 november 1981 in Bogota, Colombia. Op bijna 3 maanden oud werd hij geadopteerd door een Nederlands gezin en groeide op in de stad Delft. Op slechts 18-jarige leeftijd scoorde hij een enorm grote nummer één hit met de remake van het Argentijnse zomerlied "Que Si, Que No". Tot dit jaar is dit lied nog steeds de langst genoteerde nummer één hit in de Nederlandse muziekgeschiedenis, precies 15 weken! Meerdere hits volgden, waaronder "Oh Bambolero", "Un Beso Mas", "Me and You", "Dreams" en "Chica Bonita", waarvoor hij talloze prijzen en gouden platen ontving. Jody is sinds zijn succes een publieke figuur geworden.

Als jonge en rusteloze artiest kreeg hij vaak publiciteit in de media. Soms goed, soms slecht... Toen Jody's interesse in 'housemuziek' begon te groeien, begon hij zijn eigen muziek te produceren. Door discipline en volharding heeft hij zichzelf het vak van muziekproduceren geleerd. Zijn voorkeur gaat uit naar muziek voor clubs en festivals. Hij begon als resident DJ in de trendy en homovriendelijke Club 'NYX' in Amsterdam, waarbij mensen zijn DJ-vaardigheden begonnen te opmerken en zijn kwaliteit als artiest herontdekten. Jody's eclectische sound, een populaire mix van house, disco en all-time hits, maakte de promotors van evenementen in het hele land enthousiast om zijn gepassioneerde DJ-set te boeken.

Tot op heden heeft Jody Bernal een grote lijst van evenementen opgebouwd waar hij heeft opgetreden, zoals Valtifest Festival, Solar Festival, Bungalup, Freshtival, Wish Outdoor, Amsterdams Verbond en nog veel meer. Hij heeft zijn eigen clubconcept, 'Sjiek de Friemel', opgestart, dat een populair evenement is geworden in drie grote steden in Nederland. Hij heeft zelfs alle 'kinderpopster'-clichés achter zich gelaten en is een cult DJ-persoonlijkheid geworden in een bruisende Nederlandse clubscene. Als DJ en vocalist begint al het harde werk van Jody in zijn heruitgevonden carrière vruchten af te werpen, want zijn recente release "La Colegiala", een samenwerking met The Boy Next Door en Fresh Coast, domineert de top muziekcharts in verschillende landen. Met meer dan 9 miljoen plays op Spotify, 3 miljoen views op YouTube en een #5 ranking in de officiële Nederlandse muziekcharts, kan worden gezegd dat deze track het anthem van de zomer van 2017 werd. Door zo'n enorme hit te scoren en hard werk en toewijding te tonen, werkt Jody zich terug naar de top, waar hij thuishoort.
 


CONTACT


    Datum

    Tijd